Navnet kan få det til å høres ut som en skal i krig, men i denne krigen er det kun dine konkurrenter som trenger å være redde. Armada V5 er blant det beste det er å finne på markedet av kiteboarding brett, og dette av god grunn; her er nemlig ingenting spart på. Brettet er utstyrt med det siste av teknologiske nyvinninger innen kiteboarding-segmentet, og dette merkes så snart man kommer i kontakt med dette velpolerte og lukseriøse produktet. Her er ingenting tatt for gitt og alt er planlagt ned i siste detalj; hver skrue er der for en grunn, og denne grunnen er å skape en av de mest underholdende og behagelige kiting-opplevelse en kiter kunne håpe på. Dette brettet vil imidlertid ikke være relevant for de fleste nordmenn, ettersom det er ment å benyttes på vann og ikke på snø – med mindre man er veldig glad i kaldt vann eller reiser veldig mye på ferie til syden vil dette brettet dermed ikke være verdt det for de aller fleste her til lands. For dem som er på utkikk etter kiteboarding brett en kan bruke på snø anbefaler vi å sjekke ut et av de andre brettene vi har anmeldt på siden er.
Det første som slår en når en plukker opp den femte versjonen av Armada-linjen, er den delikate tre-finishen som utgjør brettets kjerne. Treet som er benyttet i brettet, er det kraftige og lettvektige “Supremo Paulownia” treproduktet, som bidrar til å gi brettet fleksibilitet og dermed gjør det enkelt å kontrollere. Som med alle andre av Armada sine brett, finner man Basalt fiber i V5. For å finne opprinnelsen til dette stoffet må man tilbake til den kalde krigen og romfartskappløpet mellom USA og Sovjetunionen. Dette stoffet ble nemlig opprinnelig funnet opp for å brukes i topp hemmelig romfartsutstyr. Stoffet karakteriseres av dets høye styrke i kombinasjon med dets lette vekt og er i dag å finne i blant annet bladene til vindmøller og racing-yachter. De nye Armada-brettene bruker en økologisk versjon av Basalt fiber som er 20% lettere enn fiberglass og tillater for mye bedre demping enn karbon. Dette brettet er opp til 0,7 kilo lettere enn sammenlignbare brett, hvilket sier litt om vitenskapen og materialene som har gått inn i produksjonen av brettet.
Dette er brettet for den viderekomne kitesurfer – nybegynnere anbefales ikke å kjøpe dette brettet ettersom de rett og slett ikke vil kunne benytte det på en måte som vil gjøre det verdt pengene en må ut med for å tilegne seg brettet. For dette brettet må en ut med opp til 7000 kroner og det anbefales dermed å tenke seg godt om dersom en vurderer å kjøpe det. Til tross for at brettet er relativt sterkt bygget og kan fås kjøpt med garantier som varer lenge, skal det ikke all verdens til for å ødelegge det: dette gjelder særlig dersom man benytter det i omgivelser med mange steiner. For dem som kjøper et brett som dette, vil presisjon være viktig, og det kan dermed oppleves som problematisk dersom så mye som en liten trebit skulle fall ut av brettet. Dette brettet er derfor best egnet for dem som tar kitesurfing meget seriøst og som enten driver med sporten profesjonelt eller er villig og i stand til å investere betydelige ressurser i hobbyen sin. Grunnet dets design passer brettet best til surfemåtene kjent som “freeride” og “new school”, og det er ikke vits å bruke til å seile under lette vindforhold ettersom man i det tilfellet rett og slett ikke vil få nok ut av brettet til å rettferdiggjøre den betydelige prislappen.